A+ / A-

Как да изберем най-подходящите дълги чорапи

Дамските дълги чорапи имат много функции - те предпазват от студа, прикриват драскотини или белези от епилация, принасят сексапил на тоалета...

Повечето найлонови чорапи имат еластична лента в горната част, която спомага да не се изхлузват. Другият вариант, който също така е по-секси, да задържите чорапите да не се свличат, е, като използвате жартиери. Ето няколко съвета, които може да използвате следващия път, когато избирате дълги чорапи.

Разучете палитрата

Непрозрачните чорапи в ярки или неутрални цветове могат изцяло да променят цялостната визия на тоалета. Ярките чорапи са най-подходящи като акцент в един монохромен тоалет, а неутралните чорапи се идеални за съчетание с пъстри дрехи. Прозрачните чорапи са за тези от вас, които не искат да привличат внимание към краката или пък не искат да отвличат погледа от тоалета, с който са облечени.

Не забравяйте за удобството

Повечето найлонови чорапи са създадени така, че да ви бъдат удобни по време на дългия работен ден. Ако се разтърсите повече, със сигурност ще намерите модели с дизайн и шарки, които ви допадат и в същото време са удобни. Ако носите плоски пантофки или боти, заложете на модел с уплътнение на петата и пръстите, за да се предпазите от пришки. Ако краката ви се подуват, изберете някой от специалните модели, които осигуряват допълнителен компрес.

Имайте предвид фигурата си

Носейки правилния модел чорапи, можете да направите краката ви да изглеждат по дълги и слаби. Тези от вас, които имат твърде слаби крака, е хубаво да потърсят чорапи с много шарки или хоризонтални райета. Ако краката ви са в другата крайност, залагайте на тъмни цветове и вертикални райета.

Чорапите от ликра са подходящи за жените с по-едър крак, които се нуждаят от повече опора.